Basın Bildirisi

Kontrolörler olarak bizler Hava Trafik Hizmetlerini yürüten personelin dünyadaki meslektaşları ile aynı eğitim, hak ve aynı çalışma olanaklarına kavuşması için başlangıç olarak belirli başlıklar belirleyerek yasalarda gerekli değişiklikler önererek hem geçmiş hem şimdiki hükümet yetkililerine önceden ilettik. Bu konularla ilgilenen yetkili bir muhattap bulunamayışından ve de bugüne kadar hiçbir ciddi adım atılmamasından dolayı da grev açıklamıştık. Sn. Başbakan Ö.YORGANCIOĞLU bu konuların konuşularak çözümlenmesini istediğini bize bizzat iletmiştir. Bizde aynı fikirdeyiz ancak bu noktadan sonra hiçbir hükümet yetkilisi ile görüşemedik, randevu taleplerimiz bekletilmektedir. Bir muhattap olmadan kendi kendimize konuşarak sorunları çözemeyeceğimize göre halen aynı yerde bulunduğumuz aşikardır. Grev açıklamadığımız sürece hiçbir Hükümet yetkilisinin tarafımıza bile bakmadığı acı gerçeği ile önceki hükümet döneminde de yüzleşmiştik.
Hiçbir tartışma imkanı verilmeden yangından kaçırılan yeni Kamu Yasası’nın, önerilerimizi içermediği gibi mevcut haklarımızı da engelleyen maddeleri olduğunu görmekteyiz. Kontrolörler için, personel kalitesini arttıracak en önemli taleplerden biri; Mesleki Teknik Hizmetler Sınıfı altında, Hava Trafik Hizmetleri Sınıfı adında bir hizmet sınıfı oluşturulması ve de mesleğe giriş niteliklerinin üniversite mezuniyeti olacak şekilde yeniden şekillendirilmesi ve mesleki tanımının sınıfsal olarak yapılmasıdır.
Sivil Havacılık Dairesi’nden ve sendikamızdan görüş alınmadan hazırlanan bu yasa ile ilgili yeniden düzenleme yapılmasını buna ilaveten Sivil Havacılık Dairesi Teşkilat Yasası içerisinde de önerdiğimiz diğer değişikliklerin bir an önce sendikamızla istişare içerisinde, çalışanı daha fazla mağdur etmeyecek şekilde ivedilikle düzenlenmesi beklentimizdir. Hükümete yetkililerine, söz verdikleri ama göremediğimiz işbirliğini gerçekleştirmeleri ve 2014 yılının eylem ve grevlerin yılı olmaması için şimdiden çağrı yapıyoruz;
Ercan Hava Sahası ve tüm çalışma hayatımızı etkileyecek bu yasal düzenlemelerle ilgili, kontrolörler olarak önerdiğimiz değişikliklerin dikkate alınmaması durumunda Hava Trafik Hizmetlerini telafisi mümkün olmayan büyük bir çıkmaza itmiş olacaksınız. Bu olumsuz koşullar içerisinde doğacak sonuçlardan dolayı son gün “grevi kaldırın konuşarak çözelim” diye bizi aramanız hem çok geç hem çok samimiyetsiz olacaktır.

Yoruma kapalı.