KAMUDA REFORM YALANI

Mevcut hükümetimiz tarafından, “Büyük Kamu Reformu” olarak adlandırılan yeni kamu yasası eskisinden daha kötü uygulamalara yol açıyor. Yeni Kamu yasası geçici memur’un “sözleşmeli memur” olarak adının değiştirildiği , Kamu Hizmet Komisyon’unun sınavlarla ilgili tüm yetkilerine müdahale eden, partizanlığın tavan yaptığı bir yasa olarak karşımızdadır. “Reform olacak halk hizmet alacak” diye topluma yutturulan bu yalan, aslında toplumsal anlamda halkın beklentilerine çözüm bulamayan partilerin tek çare olarak oy toplamak adına kamu kadrolarının hem alt hem de en üst seviyelerine uyduruk belgelerle adamlarını rahatça sokabilmeleri için hazırlanmıştır. Bu mentalite devam ettiği sürece tüm yasaları değiştirsek de kamudaki aksaklıkların iyileştirilmesi hayalden ibarettir.
Özel sektörde zorunlu olarak üyelik istenilen oda ve kuruluşlarda olduğu gibi kamuda da örgütlülüğün zorunlu hale getirilmesi medeni ülkelerde olduğu gibi toplumun tüm kesimlerinin sivil toplum kuruluşlarına katılımlarının teşvik edilmesi gerekirken sendikaların sahip oldukları en temel haklar bile bu yasayla kaldırılmaya çalışılmaktadır. Hazırlanan taslakta on sayfaya yakın çalışana uygulanabilecek cezayi ve disiplin işlemlerinden bahsedilmektedir. Gelmiş geçmiş hükümetler, kamu kurum ve kuruluşlarına akraba, eş, dost, vs.. ile dolduracağına, kamuda işe giriş niteliklerini düzenleyerek, yapılan sınavlarda başarı gösterip iş yapabilme kapasitesine sahip insanları kamuya kazandırsalardı, bugün bu cezalar bu kadar ağırlaştırılmak zorunda kalınmazdı.
Diğer bir taraftan hava trafik kontrol hizmetlerinin bu yasa taslağında operasyonel olarak yanlış bir sınıfta tanımlandığını ve bu durumun bazı mağduriyet ve tıkanıklıklara sebep vereceğini defalardır dile getirmemize rağmen halen bu sorunun giderilmesi için herhangi bir adım atılmamıştır. Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası kamuda gerçek anlamda bir reform yapılmasının yanında olup yasanın bu şekilde onaylanmasına tamamen karşıdır. Sendikamızın kaygıları dikkate alınmaz ve partizanlığın önü net olarak kapatılmaz ise Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, düzenli olarak Ercan’da Grevde olacak ve çalışanın yanında olduğunu iddia eden bu hükümetin yasakçı tavırları vereceğimiz mücadeleye engel olamayacaktır.

Yoruma kapalı.