HÜKÜMET’TE İCRAAT YOK! BOŞ LAF ÇOK !

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası olarak bu güne kadar özlük haklarımız ve yasalarımız konusunda yaptığımız görüşmelerde tüm Hükümet yetkilileri tarafından önce vaatler verilmekte sonrasında da problemlerin giderilmesi adına hiçbir somut adım atılmamaktadır. Tüm bu süreç boyunca Hükümet’in ve ilgili kurumlarının bu konular için halihazırda çözüm üretebilmiş olması gerekirdi. Gelinen noktada verilen sözler tutulmamış ve maalesef hiçbir girişim başlatılmamıştır.
Grev yasağının kalkması ve verdiğimiz süreninde dolması ile sendikamızın, aşağıdaki sorunların çözümüne yönelik 14 Ekim 2014 mesai bitimine kadar somut adım atılmaması halinde, 15 Ekim 2014 Çarşamba günü saat sabah 09:00’dan akşam saat 19:00’a kadar uyarı grevi yapacağını bildiririz.

• Tasarlanan kamu reformunun hayata geçirilmesi durumunda, Hava Trafik Kontrolörlerinin uğrayacağı mağduriyetin ve dairede oluşacak kadro tıkanıklığının giderileceğine dair Başbakan’dan yazılı taahhüt,
• Hava Trafik Kontrolörlerinin özlük haklarının yeni Teşkilat Yasası’nda düzenleneceğine dair Başbakan’dan yazılı taahhüt,
• Terfi alabilmek için aranan nitelikleri karşılayan personele derhal terfi sınavı ve mülakatlarının yapılması,
• Önce göç yasası yürürlükten kaldırılıp hemen ardından Hava Trafik Kadrolarına personel alınması için münhal açılması. (Göç yasası yürürlükte iken personel alınması eşit işe eşit ücret ilkesine ters olup kabul edilemezdir. 47/2010 derhal kaldırılmalıdır.)

Yoruma kapalı.